Ex-deputatul Grigore Cobzac candidează în cadrul alegerilor parlamentare anticipate de pe circumscripția uninominală Hîncești. Informația a fost confirmată de acesta pentru Cotidianul.md

Deși la alegerile din 24 februarie 2019 Cobzac a candidat pe această circumscripție din partea Blocului ACUM, de această dată a decis că o facă în calitate de candidat independent.

Contactat telefonic, Cobzac a declarat pentru Cotidianul.md că astăzi a depus actele la CECEU Hîncești pentru înregistrarea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor.

Întrebat de ce a ales să candideze independent, în condițiile în care vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, declara în cadrul emisiunii Cotidianul LIVE că cei din Platformă le-au propus celor din PAS să meargă pe candidatura acestuia, însă aceștia ar fi spus că nu dorește, Cobzac ne-a spus că el le-a propus celor două partide să meargă în alegeri pe candidatura sa.

„A fost o asemenea discuție. Le-am spus celor de la Platforma DA, precum și celor de la PAS că aș accepta să particip drept candidatul unic dacă aceste două partide ajung la consens. Eu așa am văzut participarea mea și șansele la succes erau reale”, a spus Grigore Cobzac.

Întrebat cine din cele două partide nu a dorit participarea sa la alegeri, Cobzat a spus „urmăriți relațiile dintre aceste două partide și o să înțelegeți”.

De menționat că, la scrutinul din 2019, Grigore Cobzac a fost învins de democratul Alexandru Botnari, care a acumulat 11.891 de voturi, în timp ce acesta a acumulat 8.392 de voturi. Pe poziția a treia s-a clasat socialistul Petru Corduneanu, cu 3.673 de voturi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here