Liderul neformal al PSRM consideră că liderii blocului ACUM vor să scape unul de altul. Potrivit lui Igor Dodon, Maia Sandu vrea alegeri anticipate pentru ca Andrei Năstase să rămână în afara viitoare legislaturi a Parlamentului, iar Andrei Năstase vrea candidat apartinic la alegerile prezidențiale din acest an pentru ca „să scape” de Maia Sandu. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui episod al vlog-ului „Președintele răspunde”.

„Mi se pare că ei vor să scape unul de altul. Maia Sandu vrea alegeri anticipate ca să scape de Năstase, pentru că Nestase în următorul Parlament nu trece. Și ea vrea alegeri anticipate. De ce? Ca Năstase să dispară. Năstase vrea candidat apolitic la Președinție, ca să scape de Maia Sandu. Și iaca așa, unul vrea să scape de altul”, a declarat șeful statului

Potrivit lui, partenerii externi fac presiuni încercând să-l convingă pe Andrei Năstase să cedeze din nou.

„E treaba lor internă”, a comentat președintele, fiind întrebat dacă blocul ACUM mai există.

Amintim că în ultima perioadă liderii PAS și PPDA, componentele blocului ACUM, nu s-au înțeles în privința candidaturii la alegerile parlamentare de pe circumscripția nr. 28 – Hîncești. În cele din urmă, PAS a anunțat candidatura Maiei Sandu, iar PPDA a anunțat că nu va avea un candidat la acest scrutin, odată cu retragerea candidaturii lui Mihai Druță.

Totodată, acum o săptămână lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că actualul Parlament nu reprezintă voința cetățenilor și că formațiunea sa caută metode prin care să declanșeze alegeri parlamentare anticipate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here