Băsescu îi critică din nou pe liderii unioniști de la Chișinău: „Mi-a ajuns până în gât”. „M-au luat de păcălici”

Autor: , in Politic / Populare / 25 ianuarie, 2020, 10:52

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, unul dintre principalii politicieni de peste Prut care promovează unirea, i-a criticat din nou dur pe liderii partidelor unioniste de la Chișinău.

„Moldova nu duce lipsă de unioniști, sunt vreo 6-7 partide unioniste, dar aici demagogia este la cote înalte. Nu poți să îi aduci la aceeași masă, nu se pot uni pentru că spun că ăla a fost cu ăla, celălalt a fost cu celălalt. Mie unul mi-a ajuns până în gât! Mi se pare că m-au luat așa, de păcălici”, a spus Traian Băsescu, în cadrul evenimentului ”Convenția Românilor de Pretutindeni”, potrivit știripesurse.ro.

Tot vineri, Traian Băsescu a declarat că nu există obiectiv mai mare acum pentru România decât reunificarea cu Republica Moldova. Băsescu a explicat că „poporul român nu-şi va dobândi demnitatea până când nu va rezolva această nedreptate istorică”.

„Eu cred că nu există obiectiv mai mare acum pentru România decât reunificarea. Unii spun că ne costă bani. Da, ne costă bani, dar cu cât întârziem, cu atât va fi mai scumpă reunificarea. Alţii spun ce ne aduce nouă reunificarea cu Republica Moldova. Dincolo de reîntregirea ţării, care este un obiectiv fundamental şi de revitalizare a naţiunii, reunificarea ne aduce foarte multe din punct de vedere economic. Imaginaţi-vă potenţialul agricol al României pus lângă potenţialul agricol al Republicii Moldova. România ar deveni o adevărată putere agricolă (…). Este şi o creştere a populaţiei României cu 3,5 – 4 milioane, asta înseamnă creşterea puterii de vot în UE. Rămân un susţinător fără rezerve al reunificării ca o datorie patriotică, nu o să mă convingă nimeni că după intrarea în UE şi în NATO, al treilea obiectiv mare de ţară nu ar fi reunificarea ţării. Nu există un alt obiectiv care să se compare cu acesta şi facem prea puţin pentru ca acest lucru să se întâmple şi ceea ce mai facem mai facem şi prost”, a mai spus Băsescu.

Anterior, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, Băsescu avusese o opinie similară în legătură cu partidele unioniste de la Chișinău.

Citește și: (VIDEO) Băsescu, către partidele unioniste: „M-am săturat. Pierd vremea și își bat joc de unioniștii din Moldova”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X