UE va investi 23 de milioane de euro în dezvoltare la Cahul și Ungheni

Autor: , in Economic / Populare / 25 ianuarie, 2020, 11:24

Uniunea Europeană investește 22,8 milioane de euro pentru a susține dezvoltarea polilor regionali de creștere economică inteligentă, incluzivă și durabilă în Cahul și Ungheni, pentru a le asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții și noi oportunități.

Uniunea Europeană a lansat la data de 20 Ianuarie 2020, la Cahul, prima dintre cele două inițiative în cadrul noului program „EU4Moldova: Regiuni-cheie”. Dintr-un buget total de 23,3 milioane de euro, UE investește 22,8 milioane pentru a stimula dezvoltarea economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni.

„Sunt mândru să lansez această inițiativă ambițioasă a UE. UE investește resurse substanțiale pentru implicarea cetățenilor și a localităților în crearea de parteneriate puternice pe baza valorilor comune. Acest program are drept scop îmbunătățirea vieții de zi cu zi a cetățenilor. Sunt convins că împreună vom transforma orașele Cahul și Ungheni în poli de creștere inteligentă, incluzivă și durabilă ai Moldovei”, a declarat Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

„Regiunile-cheie UE” reprezintă o inițiativă-pilot care are ca scop accelerarea schimbărilor sistemice prin sinergia inițiativelor anterioare, actuale și viitoare finanțate de UE, precum și a altor proiecte desfășurate de donatori, parteneri de dezvoltare și instituțiile publice. Eliminarea lacunelor și crearea legăturilor între aceste inițiative va crea o temelie solidă pentru o dezvoltare economică de lungă durată.

Regiunile-țintă ale UE vor contribui și la creșterea atractivității investiționale și antreprenoriale a regiunilor prin promovarea rolului lor de poli de creștere, dar și prin valorificarea abordării de specializare inteligentă a economiei, creând noi oportunități atractive de muncă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X