China dezvoltă un vaccin pentru coronavirus şi avertizează că rata de răspândire este în creştere. Al treilea caz confirmat în SUA

Autor: , in Actualitate / Externe / 26 ianuarie, 2020, 19:56

Răspândirea virusului mortal accelerează, a avertizat preşedintele Xi Jinping după o sedinţă cu guvernul chinez. Le-a spus oficialilor că ţara se confruntă cu o situaţie specială. Numărul morţilor a ajuns la 56, relatează Reuters, citând un nou bilanţ făcut public duminică. 16 oraşe din China sunt închise sau parţial închise. Sunt peste 2.000 de cazuri de infecţie la nivel mondial, cele mai multe fiind în China, scrie Mediafax.

SUA au depistat al treilea caz de infecţie cu noul coronavirus

Al treilea caz de infecţie cu noul coronavirus a fost confirmat în Statele Unite, în comitatul Orange din statul american California, au anunţat autorităţile medicale, relatează Reuters Individul, un călător din Wuhan, China, a fost plasat în carantină într-un spital din SUA. Stare pacientului este una bună, au precizat autorităţile.

Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Canada

Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Canada, la un bărbat care a sosit recent în această ţară din China, iniţial zburând de la Wuhan la Guangzhou, iar de aici a zburat la Toronto, relatează The Independent.

Centrul Sunnybrook de Ştiinţe Medicale din Toronto a comunicat că „îngrijeşte un pacient care are un caz confirmat al noului coronavirus originar din Wuhan, China”.

Oficialii au afirmat că bărbatul are între 50 şi 60 de ani şi a zburat recent de la Wuhan, la Guangzhou, China, şi apoi la Toronto, pe 23 ianuarie.

China a început să dezvolte un vaccin pentru noul coronavirus

China a reuşit să izoleze o tulpină a noului coronavirus şi a început să dezvolte un vaccin, a declarat Xu Wenbo de la Centrul pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor de la Beijing, relatează publicaţia People’s Daily pe Twitter. Între timp, cercetătorii selectează o gamă de medicamente eficiente pentru a combate virusul.

Rata de răspândire a noului coronavirus este în creştere

Ma Xiaowei, ministru responsabil pentru Comisia Naţională de Sănătate din China, a declarat că rate de transmisibilitate noului coronavirus, care până în acest moment a ucis 56 de persoane, devine tot mai puternică, astfel că numărul infecţiilor ar putea continua să crească.

Ma a mai declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că autorităţile au cunoştinţe limitate despre noul virus şi nu se cunoaşte cât de mare este riscul ca virusul să sufere mutaţii, relatează Reuters. China interzice toate vânzările de animale sălbatice
Guvernul chinez a anunţat că interzice vânzarea de animale sălbatice în ţară. Răspândirea virusului din Wuhan este legată de pieţele ilegale unde se vând animale sălbatice şi fructe de mare, relatează CNN.

Citește mai departe pe Mediafax.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X