Harta LIVE a răspândirii coronavirusului din Wuhan, publicată de Universitatea Johns Hopkins

Autor: , in IT/Ştiinţă / 26 ianuarie, 2020, 18:47

Harta, realizată de o echipă de la Centrul pentru Ştiinţa şi Ingineria Sistemelor (CSSE) din cadrul Universităţii Johns Hopkins, este actualizată în timp real cu date de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA şi din alte surse, relatează Mediafax.

Lauren Gardner, profesor de inginerie civilă şi co-director CSSE, a coordonat realizarea hărţii, care afişează statistici despre decese şi cazurile confirmate de infecţii cu noul coronavirus (2019-nCoV), la nivel mondial.

„Am creat acest tablou de bord pentru că suntem de părere că este important pentru public să înţeleagă situaţia focarului pe măsură ce se desfăşoară”, a declarat Gardner.

„Pentru comunitatea de cercetare, aceste date vor deveni mai valoroase pe măsură ce continuăm să le colectăm în timp”, a completat Gardner.

Harta poate fi consultată AICI.

Datele care stau la baza hărţii sunt colectate de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA, Comisia Naţională de Sănătate din Republica Populară Chineză şi Dingxiangyuan, un site de comunicare pentru profesioniştii din domeniul medical care oferă în timp real informaţii despre cazuri. Harta realizată de CSSE nu prezice, încă, în ce zone ar putea să se răspândească mai departe noul coronavirus.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X