Imagini dezolante în Wuhan. Cum a îngenuncheat coronavirusul o metropolă de 11 milioane de locuitori în prima zi a Anului Nou Chinezesc (VIDEO)

Autor: , in Externe / 26 ianuarie, 2020, 14:40

Imaginile şi filmuleţele din ultimele zile din Wuhan arată o imagine dezolantă, în situaţia în care metropola chineză se străduieşte să oprească coronavirusul mortal care a infectat deja peste 2000 de oameni şi a ucis cel puțin 56. Wuhan, localizat în centrul Chinei şi care, în mod normal, este un oraş aglomerat şi plin de viaţă, este astăzi, în urma declanşării epidemiei de coronavirus, un oraş care pare abandonat, scrie digi24.ro.

Străzile goale care amintesc de Pripyat mai degrabă decât de o mare metropolă chineză sunt călcate din când în când de un trecător stingher, apărat de o mască. Iar totul se întâmplă în prima zi a Anului Nou Chinezesc, un moment în care, în mod normal, oraşul ar fi trebuit să se afle în febra sărbătorilor.

Wuhan este printre oraşele care au fost închise complet de autorităţile chineze după declanşarea epidemiei. Transportul public a fost complet oprit, iar intrarea, ieşirea sau călătorirea cu maşina în interioriul metropolei sunt şi ele interzise.

Singurele vehicule care mai pot circula pe străzile din Wuhan sunt cele guvernamentale sau cei cu permise speciale emise de autorităţi. Nici prea multe magazine nu au mai rămas deschise în Wuhan, inclusiv marile lanţuri precum Starbucks, care şi-a închis deja peste 90 de din operaţiuni în toată provincia Hubei sau McDonald’s.

Foto: Agerpres

În magazinele care au rămas deschise, însă, pot fi văzute cozi cu oameni care poartă măşti, în timp ce rafturile sunt aproape goale. Situaţia e simplificată de faptul că multe dintre magazine ar fi fost oricum închise de Anul Nou, iar oamenii se pregătiseră deja cu alimente pentru weekend. Autorităţile chineze spun că oraşul are suficiente rezerve de hrană.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X