Președintele chinez avertizează că „situaţia e gravă”. 16 oraşe închise, 60 de milioane de oameni afectaţi. Bilanţul morţilor coronavirusului

Autor: , in Actualitate / Externe / 26 ianuarie, 2020, 11:54

Răspândirea virusului mortal accelerează, a avertizat preşedintele Xi Jinping după o sedinţă cu guvernul chinez. Le-a spus oficialilor că ţara se confruntă cu o situaţie specială. Numărul morţilor a ajuns la 56, relatează Reuters, citând un nou bilanţ făcut public duminică. 16 oraşe din China sunt închise sau parţial închise. Sunt peste 2.000 de cazuri de infecţie la nivel mondial, cele mai multe fiind în China.

China interzice toate vânzările de animale sălbatice

Guvernul chinez a anunţat că interzice vânzarea de animale sălbatice în ţară. Răspândirea virusului din Wuhan este legată de pieţele ilegale unde se vând animale sălbatice şi fructe de mare, relatează CNN, citat de Mediafax.

Încă un oraş din China a fost închis. 62,8 milioane de oameni, afectaţi

Autorităţile din Shantou iau măsuri de închidere a oraşului, în încercarea de a stopa răspândirea noului coronavirusul din Wuhan, relatează CNN. Oraşul port va restricţiona traficul tuturor autobuzelof, trenurilor suburbane şi feriboturilor începând cu 14.00, ora locală, potrivit unei declaraţii oficiale postată pe site-ul guvernului din Shantou.

Shantou este primul oraş din provincia Guangdong care ia astfel de măsuri. Are o populaţie de 5,59 milioane de oameni şi se află pe coasta Chinei la aproximativ 1.000 de kilometri de Wuhan, capitala Hubei şi punctul zero al epidemiei.

Shantou va restricţiona şi traficul autovehiculelor, vapoarelor, iar de luni va interzice intrarea şi ieşirea oamenilor, cu excepţie vehiculelor de urgenţă ale autorităţilor guvernului.

Sunt 16 oraşe care au luat măsuri de închidere parţială sau totală, lucru care a afectat circa 62,8 milioane de oameni, aproximativ echivalentul populaţiei Marii Britanii (66,4 milioane de persoane la mijlocul anului 2018).

Sunt peste 2.000 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus la nivel mondial, cele mai multe fiind în China, iar bilanţul deceselor a ajuns la 56, potrivit unor date făcute publice duminică, informează Reuters.

Numărul pacienţilor confirmaţi cu coronavirusul din Wuhan a crescut la 4 în Malaezia şi Singapore.

În Singapore, al patrulea pacient este un bărbat de 36 de ani din Wuhan care a ajuns pe 22 ianuarie în ţară cu familia. În Malaezia al patrulea pacient, aflat sub tratament este un bărbat de 40 de ani, din Wuhan, care a călătorit cu autobuzul din Singapore în oraşul malaezian, Johor Bahru, relatează CNN.

Lista locurilor cu pacienţi confirmaţi, exceptând China:

Hong Kong: 5 cazuri
Thailanda: 5 cazuri
Australia: 4 cazuri
Malaezia: 4cazuri
Singapore: 4 cazuri
Franţa: 3 cazuri
Japonia: 3 cazuri
Coreea de Sud: 3 cazuri
Taiwan: 3 cazuri
Macao: 2 cazuri
SUA: 2 cazuri
Vietnam: 2 cazuri
Nepal: 1 caz
Canada: 1 caz în proporţie de 95%, confirmat

Un prim deces la Shanghai. Bilanţ nou 56 de morţi şi 2000 de cazuri de infecţii

Epidemia de pneumonie virală din China a făcut un mort la Shanghai, prima victimă a coronavirusului în metropola financiară, relatează AFP.

Citește continuarea pe Mediafax.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X