Dodon promite peste 300 de km de drum din creditul rusesc, în 2020; Când ar urma să demareze lucrările

Autor: , in Politic / 27 ianuarie, 2020, 11:25

Președintele Igor Dodon a declarat luni că, în 2020, va începe reparația a peste 300 de km de drum cu finanțare din creditul pe care Republica Moldova ar urma să-l primească de la Federația Rusă.

Potrivit șefului statului, deja au fost anunțate 12 licitații privind reparația a 184 de km de drum național, la care urmează să participe companii din afara țării. Valoarea lucrărilor va fi de 2,3 miliarde de lei.

„Acestea sunt drumurile care vor fi finanțate din creditul pe care îl negociem și îl vom obține de la Federația Rusă. În curs de finalizare a licitații sunt încă 170 de km de drum. Este vorba de drumuri importante: Bălți – Florești, Căușeni – Ștefan Vodă. Vor fi și două porțiuni a drumului de ocolire a Chișinăului”, a mai spus Dodon.

El a mai spus că lucrările la aceste segmente de drum ar urma să înceapă în luna mai.

Dodon s-a referit și la programul „Drumuri Bune”, care va beneficia de un miliard de lei: 600 de milioane către raioane, iar 400 de milioane către sate. Banii vor fi alocați din Fondul Rutier, care constituie 2,7 miliarde de lei în 2020. Fondul Rutier urmează să fie mărit cu încă un miliard de lei, bani care vor proveni din surse externe.

„Avem 3,7 miliarde de lei în Fondul Rutier, plus încă 5 miliarde de lei din surse externe pentru drumuri naționale. Un astfel de program ambițios de reparație a drumurilor în Moldova încă nu a fost”, a mai precizat președintele.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X