Ce va face MAI, după ce instanța a dispus restabilirea lui Alexandru Pînzari la șefia Poliției

Autor: , in Politic / 28 ianuarie, 2020, 13:36

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) se va conforma hotărârii judecătorești, pe care o va executa, nu înainte de o discuție pe care conducerea Ministerului o va avea cu Alexandru Pînzari. Dacă în urma discuției nu se va ajunge la un numitor comun, instituția va contesta decizia la Curtea de Apel. Este reacția MAI la solicitatea Cotidianul.md, după ce Judecătoria Chișinău a obligat Guvernul să-l restabilească pe Alexandru Pânzari în funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției.

„MAI se conformează hotărârii judecătorești pe care o va executa, dar, urmează să aibă loc o discuție între conducerea MAI și Domnul Alexandru Pânzari. Dacă nu se va lua o decizie comună în acest sens, Ministerul va contesta decizia la Curtea de Apel”, ne-a comunicat Alina Zbancă, consilierul ministrului de Interne.

Luni, 27 ianuarie, Judecătoria Chișinău cu sediul la Râșcani a emis o hotărâre prin care obligă Guvernul Republicii Moldova să-l restabilească în funcția de șef al Inspectoratului General de Poliție pe Alexandru Pînzari, demis în vara anului 2019 după preluarea guvernării de către alianța PSRM-ACUM.

În același timp, instanța de judecată a dispus achitarea salariului și a drepturilor salariale pentru absența forțată de la locul de muncă din data eliberării ilegale din funcție până la data restabilirii în funcție

Hotărârea poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X