Chișinău: Socialiștii și-ar dori ca strada Octavian Goga să se numească Alexandr Suvorov (DOC)

Autor: , in Actualitate / Politic / 28 ianuarie, 2020, 16:46

Socialiștii vor să schimbe denumirea unei străzi din centrul Chișinăului. Mai exact, strada Octavian Goga ar putea fi redenumită în strada Alexandr Suvorov. Cel puțin asta susțin consilierii liberali din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), care au publicat un document din care rezultă că președintele fracțiunii PSRM din CMC, Serghei Afanasenco, a depus un demers în acest sens.

„În stil clasic bolșevic, socialiștii folosindu-se de o adresare a unei asociații obștești „Fraternitatea Cadeților” conduse de Serghei Nazarenco, o asociație care are drept obiectiv promovarea intereselor minorităților naționale, dar și de adresarea făcută de către președintele fracțiunii socialiștilor din CMC Serghei Afanascenco, aceștea nici mai mult nici mai puțin, cer redenumirea străzii OCTAVIAN GOGA în A. V. SUVOROV!”, se revoltă pe Facebook liberalul Ion Cebanu.

Potrivit lui, solicitarea este adresată Direcției arhitectură a municipiului, iar arhitectul șef al municipiului, Svetlana Dogotaru, planifică o ședință la subiect.

„Le amintesc tovarășilor socialiști că OCTAVIAN GOGA a fost un mare poet român, membru al Academiei Române, implicat în făurirea României Mari, om de cultură care a marcat prima jumătate a sec. 20, pentru o scurtă perioadă și prim-ministru, este adevărat că a avut viziuni politice de dreapta unii chiar le-ar spune de extremă, însă asta nu face să-i negăm opera literară care se învață în școli”, a scris Ion Cebanu.

„Pentru comparație, A.V. SUVOROV a fost un general al imperiului Rus care a pus în aplicare politica de expansiune a hotarelor imperiului Țarist către Dunăre și micșorare a influenței Imperiului Otoman în această zonă”, mai spune liberalul, anunțând că PL este împotriva unei asemenea modificări.

„La fel, considerăm asemenea intenții drept încercări de resuscitare a vechii ideologii sovietice prin care adevărul istoric era înlocuit cu minciuni propagandistice și ne rezervăm dreptul de a împiedica asemenea abuzuri pe toate căile democratice puse la dispoziție de legislația națională și internațională”, a adăugat consilierul.

Alexandr Suvorov a fost un general rus din secolul 18 și unul dintre cei mai importanți militari din perioada Rusiei țariste.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X