(DOC) Slusari cere informații de la Procuratură: Statul a pierdut 160 de milioane de lei în urma privatizării hotelului Codru

Autor: , in Politic / Populare / 28 ianuarie, 2020, 15:18

Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari solicită informații de la Procuratura Generală pentru a afla dacă a fost sau nu pornită urmărirea penală pe cazul privatizării, în anul 2008, a hotelului Codru, de pe urma căreia statul a avut de pierdut cel puțin 161 de milioane de lei. 

Slusari face referire în acest sens la un raport al Curții de Conturi din care reiese că hotelul a fost vândut la un preț de sub 4 mii de lei pentru un metru pătrat, în condițiile în care prețul de piață era de 4-5 ori mai mare.

Astfel, hotelul a fost scos la vânzare pentru suma de doar 50 de milioane de lei, fiind adjudecat de o companie cipriotă care s-a dovedit mai târziu că aparținea oligarhului Vladimir Plahotniuc. Prețul de piață al hotelului, potrivit Curții de Conturi, era de cel puțin 4 ori mai mare, astfel statul fiind prejudiciat cu 161 de milioane de lei.

În 2016, Plahotniuc a vândut hotelul către unei bănci comerciale. Suma nu a fost anunțată oficial, dar potrivit unor surse ar fi depășit 300 de milioane de lei. Hotelul a fost demolat, iar acolo se construiește în prezent o nouă clădire.

Astfel, Slusari solicită informații de la Porcuratura Generală despre existența unui dosar penal pe acest caz.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X