Doi inspectori de patrulare ar fi pretins 10,000 de lei și 500 de euro de la doi șoferi

Autor: , in Justiție / 28 ianuarie, 2020, 18:31

Doi inspectori de patrulare au ajuns în vizorul Centrului Național Anticorupție (CNA) şi al procurorilor anticorupţie, după ce ar fi pretins mită de la doi şoferi pentru a nu-i trage la răspundere şi a nu le ridica permisele de conducere. Într-un caz, unul dintre poliţişti ar fi pretins 10 000 de lei, iar în alt caz, alt poliţist din cadrul INP ar fi cerut 500 de euro. În ambele situaţii, şoferii au fost stopaţi pentru verificări pe traseul Chişinău-Hânceşti.

Potrivit materialelor cauzei, poliţiştii ar fi constatat încălcări la conducerea mijloacelor de transport, între care conducerea în stare de ebrietate şi conducerea fără permis. Pentru a nu documenta situaţiile, în conformitate cu prevederile legii, aceştia au pretins mită.

Potrivit CNA, au fost operate percheziţii la domiciliile şi în mijloacele de transport ale bănuiţilor, inclusiv în automobilele de serviciu. Ulterior, ambii au fost escortaţi la CNA pentru audieri şi pentru recunoaşterea lor în calitate de bănuiţi. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 10 ani de închisoare pentru corupere pasivă.

În prezent, poliţiştii sunt cercetaţi în stare de libertate cu obligarea lor de a se prezenta la organul de urmărire penală în caz de necesitate.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X