Salariile procurorilor din Moldova, mai mari decât în regiune (INFOGRAFIC)

Autor: , in Populare / Social / 28 ianuarie, 2020, 14:06

Salariul brut al procurorilor începători din Republica Moldova constituia în 2018 peste 10 mii de euro anual și depășește cu mult media țărilor CSI din regiune. Mai mult, media salariului procurorilor și judecătorilor, raportată la salariul mediu pe economie, depășește media Consiliului Europei, arată datele unui studiu realizat de Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM).

Potrivit cercetării, un procuror începător din Republica Moldova primea în 2018 un salariu anual brut de peste 10600 de euro. Un procuror moldovean se bucură de un salariu de peste 2 ori mai mare decât unul din Ucraina și de 3 ori mai mare decât unul din Azerbaidjan. Mai mult, salariile procurorilor moldoveni sunt și peste cele ale colegilor lor din Georgia sau Armenia, dar sunt de aproape două ori mai mici decât în Țările Baltice.

Judecătorii începători din Moldova primesc aproape 10.800 de euro anual, un salariu mai mare decât a celor din Ucraina, dar sub cele primite de magistrați din alte state CSI.

Chiar dacă salariile judecătorilor și procurorilor moldoveni sunt în general mai mici decât cele ale magistraților din Vestul Europei, raportate la salariul mediu pe economie sunt unele mari, depășind media statelor Consiliului Europei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X