Usatîi: Dodon vrea privatizarea Metalferos pentru a ascunde furturile anterioare. E implicat nașul său

Autor: , in Politic / Populare / 28 ianuarie, 2020, 09:26

Președintele Igor Dodon își dorește privatizarea întreprinderii Metalferos întrucât și-ar dori să ascundă furturile în valoare de zeci de milioane de dolari la care a fost supusă compania în ultimii ani, acuză primarul de Bălți Renato Usatîi.

Într-un live pe Facebook, Usatîi susține că dacă ar activa conform legislației, Metalferos ar începe să producă un profit de zeci de milioane de dolari anual, „iar în această situație ar apărea întrebări la activitatea din ultimii ani a companiei, când în funcția de director financiar s-a aflat nașul lui Igor Dodon”.

„Tot ce anterior de la Metalferos s-a furat, sub Plahotniuc, acum cineva va câștiga legal. Astfel vor scăpa de răspundere penală toți cei care s-au ocupat cu delapidarea companiei”, a mai spus Usatîi.

Președintele Igor Dodon a anunțat luni că Metalferos urmează să fie privatizată, iar la câteva minute premierul Ion Chicu a confirmat acest lucru.

Metalferos a fost în centrul unor scandaluri în ultimii ani. Omul de afaceri Valentin Eșanu, care activa în domeniul metalelor, a acuzat că de la companie se delapidau lunar 90 de milioane de lei. Fostul deputat PD Iurie Bolboceanu susține că această companie, monopol pe piața metalelor până în 2019, ar fi fost principala sursă de finanțare a Partidului Democrat.

La sfârșitul lui 2019 a fost ales un nou director al companiei, în persoana lui Igor Cujbă, fost șef al comisariatului de poliție Ungheni. Presa a scris că acesta ar fi un apropiat al deputatului PD Vladimir Andronachi.

Săptămâna trecută procurorul Eugen Rurac, care instrumenta dosarul penal pe cauza Metalferos, și-a dat demisia. El efectuase câteva arestări în acest dosar la începutul lunii decembrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X