Vlad Țurcanu se retrage din circumscripția Hîncești; PUN îl susține pe Grigore Cobzac (VIDEO)

Autor: , in Politic / Populare / 28 ianuarie, 2020, 15:30

Partidul Unității Naționale îl retrage din cursa pentru alegerile repetate din circumscripție Hîncești pe Vlad Țurcanu, anunțându-și susținerea pentru candidatul independent Grigore Cobzac. 

Potrivit președintelui PUN, Octavian Țîcu, decizia formațiunii a fost luată deoarece „un deputat de pe circumscripție trebuie să fie un om al locului și un om cu vocație națională, iar Grigore Cobzac întrunește aceste criterii”.

„El este cel care merită cel mai mult locul în Parlament. PUN îl va susține necondiționat pe Grigore Cobzac, care are cele mai mare șanse de a învinge candidații PSRM și PD. Nu ne-am dorit și nu ne dorim să rupem voturile pentru un candidat proeuropean și cu convingeri românești”, a declarat Octavian Țîcu în cadrul unei conferințe de presă.

El a îndemnat toți susținătorii PUN să-l voteze pe Cobzac și să ofere „un mandat de parlamentar cu viziuni proeuropene și românești”.

„Domnul Cobzac este primul în măsură să preia acest mandat. În alte condiții ar fi trebuit să-l câștige acum un an, dacă nu erau folosite resurse administrative împotriva sa”, a declarat prim-vicepreședintele PUN Vlad Țurcanu.

Grigore Cobzac este membru PAS, dar nu este susținut de partid în demersul său. Formațiunea condusă de Maia Sandu a înaintat-o pe Olesea Stamate. Totuși, organizația PAS din orașul Hîncești a anunțat că îl va susține pe Cobzac.

De menționat că, la scrutinul din 2019, Grigore Cobzac a fost învins de democratul Alexandru Botnari, care a acumulat 11.891 de voturi, în timp ce acesta a acumulat 8.392 de voturi. Pe poziția a treia s-a clasat socialistul Petru Corduneanu, cu 3.673 de voturi.

Precizăm că la alegerile parlamentare de pe circumscripția nr. 38 – Hîncești, din 15 martie, și-au anunțat intenția de a candida, Olesea Stamate (PAS), Ion Mereuță (PDM), Ștefan Gațcan (PSRM), Vitalie Balinschi (Partidul ȘOR) și Dorin Chirtoacă (UNIREA).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X