„Ce se întâmplă?” Ex-ministra Educației: La mai multe instituții de învățământ din toată republica nu s-au plătit salariile pe decembrie

Autor: , in Social / 29 ianuarie, 2020, 14:35

Angajați de la mai multe centre de excelență și instituții din învățămîntul profesional tehnic din Chișinău, din nordul și din sudul republicii nu și-au primit salariile pentru luna decembrie a anului trecut. Afirmația îi aparține fostei ministre a Educației, Culturii și Cercetării din Guvernul Maia Sandu, Liliana Nicolăescu-Onofrei.

„Am discutat ieri cu colegi de la mai multe centre de excelență și instituții din învățămîntul profesional tehnic, din Chișinău, din nordul și din sudul țării. Nu și-au primit salariile pe decembrie. Toate documentele necesare solicitate de minister au fost pregătite, semnate și transmise. Ce se întîmplă? E vorba de o simplă întîrziere din partea ministerului? Sau deja e vorba de deficit operațional, și guvernul ascunde criza de lichidități a bugetului?”, a scris fosta ministră pe pagina ei de Facebook.

Marți, 28 ianuarie, un grup de artiști de la Teatrul Național de Opera și Balet „Maria Bieșu” au anunțat că refuză să participe la repetiții până când nu li se vor achita salariile. Ei au expediat o scrisoare către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, dar și către șeful statului, Igor Dodon. Ulterior, artiștii au anunțat că au primit salariile pe carduri.

Salariile pentru luna decembrie au primit cu întârziere și angajații Serviciului unic pentru apeluri de urgență 112.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X