Ce spune ministrul Voicu despre poza lui Plahotniuc care nu se regăsește pe panoul persoanelor date în căutare de polițiști

Autor: , in Politic / 29 ianuarie, 2020, 11:58

Deși fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, a fost anunțat în căutare internațională și interstatală la finele lunii octombrie 2019, fotografia acestuia nu a apărut pe panoul informativ al persoanelor date în căutare de polițiști, așa cum este în cazul lui Constantin Țuțu și Ilan Șor.

Întrebat în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică de ce fotografia lui Plahotniuc nu se regăsește pe panoul informativ al persoanelor date în căutare de polițiști, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, nu a putut să ofere cu răspuns concert, dar a precizat că pachetul de documente pentru anunțarea lui Plahotniuc în căutare internațională se află în procesul de procesare.

De menționat că, atât Plahotniuc, cât și colegul său de partid, Constantin Țuțu, au fost anunțat în urmărire internațională în luna octombrie 2019. Țuțu a fost dat în căutare internațională, după ce la 27 septembrie curent, Judecătoria Chișinău a emis mandat de arestare preventivă pentru un termen de 30 de zile pe numele lui Țuțu, care este învinuit de trafic de influență.

Tot la începutul lunii octombrie procurorii au anunțat că au pus sechestru pe bunurile, automobilele și imobilele de lux ale lui Țuțu și au pornit urmărirea penală pe faptul îmbogățirii ilicite comise de către acesta, în perioada anilor 2014 – 2018.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pedeapsa cu amendă de până la 300.000 lei sau pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de până la 7 ani.

Citește și: Țuțu a ajuns în România pe jos; Interpol Bucureşti face verificări

Constantin Țuțu este unul dintre primii membri ai PDM care au părăsit Republica Moldova, la scurt timp după ce partidului a cedat puterea. El s-ar fi aflat chiar în primul avion privat ce a decolat de pe aeroportul din Chișinău, având ca destinație Ucraina. În această vară, el a fost surprins de mai multe ori pe litoralul din Odessa. Ultima oară, acesta a fost văzut la o benzinărie din Brașov, în timp ce își alimenta automobilul.

Ulterior, Centrul Național Anticorupție a precizat că Țuțu a intrat în România la data de 29 august 2019, prin punctul de frontieră Siret, călătorind pe jos. Acesta s-a autentificat ca şi cetățean român, cu domiciliul în România, iar în astfel de cazuri autoritățile nu pot extrăda asemenea cetățeni.

La începutul lunii august curent o fotografie imensă cu imaginea fostului primar de Orhei, Ilan Șor, implicat în furtul miliardului și condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare și anunțat în căutare națională și internațională, a fost afișată pe panoul cu infractorii căutați de poliție din fața Inspectoratului de Poliție Bălți.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X