Ceban reacționează la învinurile PAS și trece la acuzații: N-au prezentat niciun proiect, plan sau acțiune

Autor: , in Politic / 29 ianuarie, 2020, 16:22

Primarul general al Capitalei respinge acuzațiile consilierilor PAS, care l-au acuzat de numirea în funcții importante pe criterii de loialitate și nu de profesionalism. „Până acum nu au auzit nimeni de organizarea concursurilor pentru angajarea în funcții. Eu am dispus ca toate Direcțiile să evalueze situația și să lanseze concurs pentru fiecare funcție”, a scris Ion Ceban pe contul său de Facebook.

Potrivit lui, prin concurs a fost aleasă și șefa Direcției Generală Arhitectură Urbanism și Relații Funciare, Svetlana Dogotaru. „Așa va fi și în continuare, pentru toate funcțiile vor fi realizate concursuri publice”, promite edilul.

Mai mult, Ceban a trecut și el la acuzații.

„Aduc aminte colegilor din fracțiunea PAS că au trecut aproape 3 luni de când au venit în funcție și nu au prezentat deocamdată nici un plan de activitate și acțiuni concrete care urmează să le întreprindă și nici un proiect de decizie din orice domeniu nu a ajuns pe masa mea”, a mai scris edilul.

În postarea sa, Ceban s-a referit la câteva cazuri de angajări prezentate de consilierii PAS. Potrivit lui, adjuncții de la Î. M. Piața Centrală și Auto-salubritate este strict prerogativa conducătorilo entităților respective. Totodată, spune primarul, la cele două întreprinderi va fi realizat un audit complex.

„Activitatea fiecărui angajat este și va fi evaluată permanent, cei care nu vor face față și vor încălca legea vor fi sancționați disciplinar sau eliberați din funcție”, a conchis edilul.

Amintim că astăzi, 29 ianuarie, consilieri ai fracțiunii PAS au acuzat că angajările în funcțiile-cheie din Primăria municipiului Chișinău se fac pe criterii de loialitate, nu de competență. Potrivit lor, această practică a foștilor administrații municipale a fost preluată și de actualul edil, Ion Ceban.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X