Dodon, la APCE despre interzicerea unionismului: „Singurul subiect care aruncă umbre” pe relația noastră

Autor: , in Politic / Populare / 29 ianuarie, 2020, 16:25

Unionismul este „singurul subiect care aruncă umbre” pe relațiile dintre Republica Moldova și România, a declarat președintele Igor Dodon în cadrul unei intervenții la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).

Dodon a fost întrebat de senatorul român Viorel Badea de ce intenționează să interzică unionismul în Republica Moldova, dar nu a răspuns clar la această întrebare.

El a revenit însă la expresia „frați români”, amintind totodată că România este partenerul comercial numărul 1 al Republicii Moldova și un partener strategic al Chișinăului.

„Unionismul este un subiect discutabil. Eu sunt președinte al Republicii Moldova. Considerați că un președinte al statului trebuie să fie de acord cu cei care vor să distrugă statul? Dați-mi un exemplu de astfel de președinte al unui stat membru al Consiliului Europei. Eu înțeleg că sunt opinii diferite, prin asta și e specificul nostru european, noi trebuie să susținem diversitatea de opinii. Înțeleg opinia lor. O stimez. S-o stimeze și pe a noastră, a majorității, care nu vor distrugerea statului”, a declarat Igor Dodon.

El a mai spus că unionismul este „singurul subiect care mai aruncă unele umbre” pe relațiile dintre Republica Moldova și România.

„În rest frați, prieteni… Frați-frați, dar fiecare stăpân la el acasă”, a încheiat Igor Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X