Explicația funcționarei acuzate că a cumpărat un iPhone nou din bani publici la trei zile de la venirea în funcție

Autor: , in Politic / 29 ianuarie, 2020, 17:11

Întreprinderea municipală „Piața Centrală” a cumpărat un iPhone 11 nou la solicitarea angajaților săi, care și-au dorit un telefon mai performant pentru a-l folosi în scopuri de serviciu. Cel puțin asta susține șefa-adjunctă a întreprinderii, Lilia Buștiuc, acuzată miercuri de consilierii PAS din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) că și-a permis achiziția de 27 de mii 750 de lei la trei zile după accederea în funcție.

„Angajații au solicitat un telefon mai performant prin intermediul căruia să fie accesat și calculatorul, și să fie posibil de lucrat și la distanță, și la diferite cursuri de perfecționare. Ceva ce ar ușura lucrul întreprinderii. Toată tehnica cumpărată de-a lungul timpului, inclusiv și acest telefon, nu se află în gestiunea mea personală. Am și documente confirmative, telefonul a fost dat sub contract de răspundere materială, ca bun al întreprinderii, la persoanele care s-au folosit în scopuri profesionale”, a spus Lilia Buștiuc pentru Cotidianul.md, menționând că afirmațiile consilierilor PAS sunt „declarații politice de la tribună”.

Potrivit funcționarei, telefonul în cauză a fost cumpărat în aprilie, la câteva zile după ce a fost numită de fostul primar interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, în funcția de director interimar a Pieței Centrale. De atunci, telefonul a fost folosit de mai mulți angajați, în special în cadrul Secției Anchiziții sau a Secției de Inspectori și Controlori.

„CMC are tot dreptul de a verifica cine s-a folosit de acest telefon, cine a semnat contractul, în gestiunea cui a fost telefonul și în ce scopuri”, a mai spus Lilia Buștiuc.

Citește și: (DOC) Ex-directoarea „Pieței Centrale”, demisă pentru suspiciuni de corupție, revine. Ion Ceban știe despre caz

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X