Indicația dată de Chicu, după ce mai multe instituții au întârziat cu plata salariilor (VIDEO)

Autor: , in Politic / 29 ianuarie, 2020, 18:23

Premierul a cerut ministrului Economiei și Infrastructurii, la ședința Guvernului de miercuri, să verifice din ce cauză mai multe instituții au întârziat cu dezagregarea bugetului în luna ianuarie, motiv pentru care salariile angajaților acelor instituții a întârziat.

„Acele instituții, inclusiv Serviciul 112, contabilii cărora nu au prezentat documentele de plată la timp în trezorerie, au primit salariile mai târziu. Eu rog, dacă vorbim de Serviciul 112, verificați vă rog, domnule ministru, din ce cauză dezagregarea bugetului, care se face în fiecare an la începutul lunii ianuarie, de către conducerea instituțiilor și a contabililor, în instituțiile respective a durat așa de mult”, a spus Ion Chicu în debutul ședinței Cabinetului de miniștri.

Amintim că fosta ministră a Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolăescu-Onofrei, a spus că angajați de la mai multe centre de excelență și instituții din învățămîntul profesional tehnic din Chișinău, din nordul și din sudul republicii nu și-au primit salariile pentru luna decembrie a anului trecut.

Marți, 28 ianuarie, un grup de artiști de la Teatrul Național de Opera și Balet „Maria Bieșu” au anunțat că refuză să participe la repetiții până când nu li se vor achita salariile. Ei au expediat o scrisoare către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, dar și către șeful statului, Igor Dodon. Ulterior, artiștii au anunțat că au primit salariile pe carduri.

Salariile pentru luna decembrie au primit cu întârziere și angajații Serviciului unic pentru apeluri de urgență 112.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X