Ion Diacov: „Încercarea mea de a ajunge primar de Chișinău a fost o glumă”. Cum a ajuns să candideze din partea Partidului Nostru (VIDEO)

Autor: , in Politic / 29 ianuarie, 2020, 12:46

Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ion Diacov, spune că încercarea sa de a ajunge primar al Capitalei la alegerile locale din toamna anului 2019 a fost, de fapt, o glumă. Acesta afirmă că practic nu se cunoaște cu Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, pe lista căruia a candidat la scrutinul local. Diacov spune că a candidat din partea Partidului Nostru pentru că aceasta a fost unica formațiune care a răspuns apelului său de a participa la scrutin și a dezvăluit că ținta sa era, de fapt, să ajungă consilier municipal, fiind conștient că nu poate învinge în cursa pentru fotoliul de primar. Totodată, spue el, Partidul Nostru practic „nu există” în municipiul Chișinău.

Ion Diacov spune că s-a adresat la partidele cu pondere în societate pentru a-i da ocazia de a deveni consilier în CMC.

„Cei care s-au considerat mari politicieni m-au ignorat. M-a contactat domnul Usatîi, care mi-a propus varianta de a candida la funcția de primar, pentru că la moment nu avea altă candidatură. Într-o discuție mai puțin binevenită pentru mine eu am acceptat, cu condiția că în niciun caz nu devin membru de partid. Eram conștient că de la Partidul Nostru nu pot deveni primar și nu mi-am făcut iluzii, dar eram încrezător că puteam deveni consilier”, a declarat fratele lui Dumitru Diacov la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Ion Diacov afirmă că s-a întâlnit o singură dată nu Renato Usatîi.

„Până azi el nu m-a telefonat niciodată. Eu am ce-i spune, dar public nu vreau să vorbesc. Eu am greșit. Credeam că Partidul Nostru e partid și în Chișinău, dar el în Chișinău nu există, de aceea n-am avut șanse”, a afirmat fostul procuror al mun. Chișinău, afirmând că staff-ul electoral al Partidului Nostru s-a ocupat aproape exclusiv de persoana lui Usatîi la alegerile locale.

„Cu mine practic nimeni n-a discutat. Asta nu-i campanie electorală. Eu n-am ajuns la alegătorul Chișinăului. M-au votat cei cu care am vorbit”, a mai spus el, menționând că nu comunică cu nimeni din Partidul Nostru și că-l cunoaște pe primarul de Bălți mai mult din presă.

Amintim că Ion Diacov a candidat la alegerile locale din Chișinău din partea Partidului Nostru. Acesta a obținut 1% din voturi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X