PAS: Șefa-adjunct a Pieței Centrale și-a luat iPhone 11 nou, din bani publici, după trei zile în funcție, iar angajările la Primărie se fac în baza loialității (VIDEO)

Autor: , in Politic / 29 ianuarie, 2020, 13:51

Angajările în funcțiile-cheie din Primăria municipiului Chișinău se fac pe criterii de loialitate, nu de competență, afirmă consilierii fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC). Potrivit lor, această practică a foștilor administrații municipale a fost preluată și de actualul edil, Ion Ceban.

„Acești oameni își permită să cheltuie bani publici ineficient și să nu dea un randamant bun în rezolvarea probelemlor societății”, a declarat consilierul Vasile Grădinaru.

Potrivit lui, un exemplu relevant de cheltuire a banului public este cel al noii șefe-adjunct a Pieței Centrale, Lilia Buștiuc, care în a treia zi de la numirea în funcția și-ar fi permis să cumpere, din bani publici, un iPhone 11 de 27 de mii 750 de lei.

Redacția Cotidianul.md a încercat să obțină o reacție de la Lilia Buștiuc, însă nu ni s-a răspuns la niciun număr de telefon fix al instituției indicat pe site-ul Primăriei. Funcționara nu ne-a răspuns nici la telefonul mobil.

Totodată, Ion Ceban a anunțat că va veni în scurt timp cu o reacție la acuzațiile fracțiunii PAS.

„Punem la îndoială faptul că primarul Ion Ceban își dorește cu adevărat o reformă la Primărie, ci doar să-și așeze oamenii loiali în funcții de conducere”, a adăugat Vasile Grădinaru.

Consilierii PAS au condamnat „desemnarea în funcții pe principiul de loialitate și nu în baza competențelor”.

Aleșii locali au anunțat că vor propune câteva proiecte de decizii în CMC, primul dintre care va stabili un termen concret pe care îl va respecta Primăria pentru a anunța concurs pentru ocuparea funcțiilor vacante, „astfel ca să nu fie numiți interimari diverse persoane locile”. Suplimirea temporară trebuie să fie făcută pe un termen scurt, dacă e cazul, mai spun consilierii PAS.

Citește și: (DOC) Ex-directoarea „Pieței Centrale”, demisă pentru suspiciuni de corupție, revine. Ion Ceban știe despre caz

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X