Pentagonul dezvăluie câți militari americani au avut de suferit în urma bombardamentului iranian

Autor: , in Externe / 29 ianuarie, 2020, 12:26

Bilanţul atacului iranian asupra unei baze irakiene în care erau staţionate trupe americane la începutul lui ianuarie, în plină criză între Teheran şi Washington, s-a înrăutăţit din nou, potrivit noilor date comunicate marţi de Pentagon, scrie Agerpres.

În total, 50 de soldaţi americani, cu 16 în plus faţă de anunţul de vineri, au fost victime ale comoţiilor cerebrale ca urmare a acestui raid contra bazei aeriene Ain al-Assad, a făcut cunoscut într-un comunicat Departamentul Apărării.

Dintre aceştia, potrivit sursei, 31 au fost primit îngrijiri la faţa locului şi s-au întors la unităţile lor, în timp ce 18 au fost evacuaţi spre un spital militar american din Germania şi altul în Kuweit.

„Este vorba despre un bilanţ la un moment dat şi aceste date sunt susceptibile să evolueze”, a subliniat în comunicat un purtător de cuvânt al Pentagonului, Thomas Campbell.

Problema este dificilă, deoarece preşedintele Donald Trump a afirmat într-un discurs televizat la o zi după atacul iranian că niciun american nu a fost rănit.

Iranul a lansat în cursul nopţii de 7 spre 8 ianaurie mai multe rachete asupra unor baze irakiene în care se aflau soldaţi americani, în replică la atacul aerian american în care a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani pe 3 ianuarie.

Întrebat săptămâna trecută în legătură cu bilanţul revizuit în creştere ale acestor lovituri, Donald Trump, care caută să evite orice escaladare militară cu Iranul, a minimizat din nou impactul.

„Am auzit că au dureri de cap”, a spus el. „Nu consider asta ca fiind răni grave”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Opozanţii săi democraţi l-au acuzat că a minţit şi că dă dovadă de lipsă de respect faţă de soldaţii răniţi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X