Precizările lui Ceban legate de propunerea redenumirii străzii „Octavian Goga” în „Alexandr Suvorov”

Autor: , in Politic / 29 ianuarie, 2020, 11:50

Potrivit lui Ion Ceban, informațiile apărute în presă legate de o inițiativă de redenumire a străzii „Octavian Goga” în strada „Alexandr Suvorov” sunt distorsionate.

„Șeful Direcției Generală Arhitectură Urbanism și Relații Funciare, Svetlana Dogotaru a semnat o scrisoare de concretizare a membrilor Comisiei pentru reglementarea urbonimicilor din Chișinău, care are menirea de a dezbate subiectele cu privire la redenumirea unora sau altor străzi. În prezent această scrisoare semnată de Svetlana Dogotaru este înaintată la toate autoritățile care își vor delega reprezentanți în această comisie”, a scris primarul general de Chișinău pe contul său de Facebook.

Potrivit lui, următorul pas este ca Consiliul Municipal Chișinău (CMC) să decidă asupra componenței Comisiei.

„Și doar după ce este aleasă comisia, aceasta are dreptul să examineze propunerile venite din partea cetățenilor”, a mai scris Ceban, menționând că decizia de a modifica denumirea unei străzi „este în competența Consiliului Municipal Chișinău”.

Amintim că marți, 28 ianuarie, consilierul liberal din CMC, Ion Cebanu, a publicat un document care ar prezenta intenția fracțiunii PSRM din CMC de a redenumi strada „Octavian Goga” în strada „Alexandr Suvorov”.

Citește și: Chișinău: Socialiștii și-ar dori ca strada Octavian Goga să se numească Alexandr Suvorov (DOC)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X