Reacția lui Filat la decizia Curții de Apel: „Dimineață eram într-o mare dilemă. Recunosc că am ghiozdanul pregătit”

Autor: , in Politic / 29 ianuarie, 2020, 18:16

Fostul premier Vladimir Filat, care rămâne în libertate, prin decizia de astăzi a magistraților Curții de Apel de a respinge recursul Penitenciarului nr. 13 împotriva deciziei privind eliberarea înainte de termen a acestuia, susține că și-a făcut ghiozdanul pentru a se întoarce în închisoare, iar dimineață a avut o dilemă cu privire la hainele pe care urma să le îmbrace.

Solicitat să comenteze decizia de astăzi a Curții de Apel, Filat a spus că astăzi justiția din Republica Moldova a trecut un test.

„Consider că instanța a trecut un test, a luat o decizie legală și nu supun acest lucru deoarece asta mă vizează pe mine direct, ci pentru că legea vizează asta”, a spus Filat.

„Eu tare tare sper că noi vom ajunge degrabă în momentul în care vom avea justiție în Republica Moldova și ea va face dreptate. Pe parcursul unei perioade de timp, toate demersurile aveau un simplu răspuns și anume că sunt inacceptabile. Decizia de astăzi pe mine mă încurajează și nu este vorba că sunt vizat în acest dosar”, a adăugat acesta.

Filat a mai spus că „astăzi dimineață am avut o mare dilemă – cum să mă îmbrac. Recunosc că am ghiozdanul pregătit. Eu am avut speranță, dar după câte s-au întâmplat certitudine nu am avut”.

Magistrații Curții de Apel au respins recursul Penitenciarului nr. 13 împotriva deciziei privind eliberarea înainte de termen a fostului premier Vladimir Filat, ca fiind nefondat. Astfel, acesta va rămâne în libertate.

Astfel, magistrații Curții de Apel au menținut hotărârea primei instanței, iar decizia este irevocabilă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X