Reacția Procuraturii Generale la denunțul lui Năstase împotriva lui Dodon

Autor: , in Politic / Populare / 29 ianuarie, 2020, 11:30

Procuratura Generală susține că nu deține competențele necesare pentru a examina denunțul pe care președintele Platformei DA, Andrei Năstase, l-a depus la Procuratura Generală împotriva președintelui Igor Dodon, pe care îl acuză de îmbogățire ilicită.

Într-un comunicat de presă, PG anunță că „potrivit legislației în vigoare, Procuratura nu are competențe în domeniul supravegherii generale și control, respectivele atribuții fiind puse în sarcina altor organe specializate”.

„Prin urmare, denunțul depus de Andrei Năstase, ca de altfel toate sesizările de acest gen sunt transmise pentru examinare, conform competenței, către Autoritatea Națională de Integritate – unica instituție responsabilă de realizarea controlului averii și al intereselor personale și respectare a regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților și al restricțiilor. În cazul în care, în rezultatul examinării denunțului, ANI va constata abateri de la lege, materialele vor fi transmise Procuraturii sau, după caz, Serviciului Fiscal de Stat pentru dispunerea măsurilor legale în consecință”, precizează Procuratura Generală.

Preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, a depus săptămâna trecută un denunţ la Procuratura Generală, pe numele preşedintelui Igor Dodon, pentru îmbogăţire ilicită. Năstase a solicitat procurorului general, Alexandr Stoianoglo, să verifice de unde are Igor Dodon bani pentru vacanţe de lux, luând în considerare declaraţiile de venit ale familiei.

Denunţul a fost semnat de aproape două mii de oameni.

„Sunt foarte mulţi oameni care nu ar reuşit să semneze. Ne-au cerut să mai amânăm procesele le-am explicat oamenilor că un denunţ se depune sub semnătură privată şi m-au înţeles. Am văzut foarte mult elan din partea oamenilor de a semna acest denunţ. Pentru că au fost stupefiaţi de ceea ce au văzut legat de aceste deplasări în scop personal, odihnă fără limită, opulenţă, nesimţire”, a precizat Andrei Năstase.

Anterior, același denunț a fost transmis Autorității Naționale de Integritate și FISC-ului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X