foto simbol / Sursa: prm.md

Discuții între primele trei persoane în stat, Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Ion Chicu, și reprezentanți din conducerea Partidului Democrat au loc aproape în fiecare săptămână, recunoaște Dumitru Diacov. Președintele de onoare al PDM confirmă astfel declarația recentă a președintelui Dodon, care a afirmat că astfel de întrevederi au loc periodic. Invitat la emisiunea Cotidianul LIVE, Diacov a dezvăluit că discuțiile au loc la Parlament, iar din partea PD participă el, Pavel Filip și Alexandru Jizdan.

„Vine domnul Chicu și domnul Dodon la Parlament și discutăm. E un lucru absolut normal, nu trebuie să ne mire și să ne înverșunăm. […] Care-i problema?”, s-a întrebat Diacov, sugerând că democrații trebuie să discute „strategiile și probleme” cu Guvernul pe care l-a votat.

„În probleme strategice, importante, în care Guvernul are nevie de sprijinul majorității parlamentare, trebuie să vii să discuți”, a mai spus deputatul.

Potrivit lui Diacov, democrații nu au de gând, deocamdată, să intre în vreo coaliție parlamentară.

Întrebat dacă vede o coaliție cu deputații blocului ACUM, democratul a afirmat că „teoretic e posibil orice”. Totuși, spune el, dacă Executivul funcționează și ia în considerare viziunile PD-ului, iar parlamentarii ACUM încă nu sunt suficient de flexibili, acest lucru nu se va întâmpla. Cu toate acestea, Diacov recunoaște că în ultimul timp există „replici mai duioase” cu cei de la blocul ACUM.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Cotidianul LIVE de marți seara.

Citește și: Dodon recunoaște că se întâlnește lunea cu deputați PD: Ne vedem seara

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here