Bogdan Aurescu reiterează poziția României privind R. Moldova: Trebuie livrate rezultate tangibile pentru cetățeni

Autor: , in Politic / 31 ianuarie, 2020, 13:16

Calea europeană este unica soluție a Republicii Moldova de a reforma profund instituțiile și de a livra rezultate tangibile pentru cetățeni, a afirmat ministrul român al afacerilor externe Bogdan Aurescu, în cadrul Conferinței de lansare a președinției croate a Consiliului Uniunii Europene.

„Avem nevoie de o coordonare mai bună și de unitate în Uniunea Europeană, în relația cu Republica Moldova. Reiterez poziția României: calea europeană este unica soluție de a reforma profund instituțiile și de a livra rezultate tangibile pentru cetățeni. România va continua să susțină proiectele cu impact direct asupra oamenilor și așteptărilor lor – proiecte locale și de interconectare. Abordarea noastră trebuie să se bazeze pe mai multe aspecte: monitorizarea consistentă a implementării Acordului de Asociere și Liber Schimb, respectul pentru statul de drept, crearea unor programe pentru susținerea societății civile, focusare pe cetățeni, o strategie de comunicare comprehensivă”, a declarat Bogdan Aurescu citat de caleaeuropeana.ro.

În cadrul conferinței menționate, șeful diplomației române a vorbit și despre un proces de extindere credibil al Uniunii Europene, precizând că acesta este o investiţie strategică, context în care negocierile de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord ar trebui să fie deschise „fără amânări sau precondiţii suplimentare”.

Reamintim faptul că președintele Klaus Iohannis a declarat, în urmă cu două săptămâni, cu ocazia reuniunii anuale a ambasadorilor acreditați la București, că România va continua doar proiectele care sprijină direct cetățenii din Republica Moldova, atâta timp cât guvernul de la Chișinău nu arată că este determinat să își reformeze instituțiile și să urmeze un parcurs european.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X