Coronavirusul l-a făcut pe ministerul de Interne să meargă într-o vizită inopinată la Aeroportul Internațional Chișinău

Autor: , in Social / 31 ianuarie, 2020, 13:24

Ministrul de Interne Pavel Voicu și șeful Poliție de Frontieră, Corneliu Groza, au efectuat o vizită inopinată la Sectorul Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău pentru a se asigura de pregătirea, dotarea și cât de informați sunt polițiștii de frontieră referitor la simptomele sindromului respirator provocat de noul Coronavirus. De fapt, acest virus este principalul motiv al vizitei ministrului, potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Forniteră.

Vizita din după-amiaza zilei de joi a avut ca scop verificarea instruirii polițiștilor de frontieră privind măsurile de regim în contextul diminuării riscurilor răspândirii noului coronavirus, dacă cunosc indicii caracteristici și cum vor reacționa în cazul identificării unei persoane posibil infectate.

În acest sens, în toate punctele de trecere au fost lipite afișe informative cu măsurile de precauție, iar după autorizarea trecerii frontierei de stat cetățeanul primește, odată cu actul de călătorie și un pliant cu unele recomandări în cazul în care se îmbolnăvește în timpul călătoriei.

Pavel Voicu a inspectat cabinele de control și a întrebat polițiștii de frontieră despre acțiunile pe care le întreprind în diverse incidente imprevizibile de frontieră.

Au fost examinate și condițiile de muncă, modul de organizare a activității, echipamentul utilizat, care este procedura de control special și cum sunt verificate bagajele de mână, unde se află camera pentru cetățenii care solicită azil și alte încăperi aflate în gestiunea instituției de frontieră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X