Fostul prieten al lui Dodon, acuzat că ar fi publicat pozele din vacanțele de lux, susține că familia sa este filată la comanda „celor de sus”

Autor: , in Politic / 31 ianuarie, 2020, 16:13

Igor Grigoriev, fostul coleg de facultate al lui Igor Dodon, pe care șeful statului l-a acuzat că ar fi pus la dispoziția presei pozele pe care președintele le-a făcut în vacanțele sale de lux, susține că membrii familiei sale, care se află în Republica Moldova, sunt filați, la comanda „celor de sus”.

Într-un interviu pentru Ziarul de Gardă, Grigoriev a spus că după apariția în presă a fotografiilor cu dânsul și Igor Dodon în vacanțe de lux familia sa ajuns să fie urmărită.

„Eu sunt în Spania și nu simt ceea ce simte familia mea, dar pot să vă spun că ei sunt filați, urmăriți, maltratați. Mi s-a spus că există indicații, cum se spune la noi, la moldoveni, de sus. Cu riscul să mă repet, problema lui Dodon nu sunt aceste fotografii sau, cum zice dânsul, denigrarea lui special de către cineva, ci comportamentul lui politic și ura care a semănat-o în societatea moldovenească”, a spus acesta.

Acesta susține că relația cu Igor Dodon a ajuns de la petrecutul vacanțelor împreună la acuzațiile deoarece nu este de acord cu politica pe care o promovează acesta.

„Eu nu aș spune că din partea mea au fost acuzații, mai degrabă au fost și sunt critici în ceea ce privește politica pe care o face în R. Moldova, administrarea acestui stat, manipularea și minciuna zilnică a cetățenilor și, nu în ultimul rând, trădarea intereselor naționale ale R. Moldova și ale Basarabiei. Inițial, în tinerețea noastră, lucrurile erau altfel. În capul mesei era vectorul european. În 2009, când m-am aliniat la PCRM, motivul meu a fost lozinca „Moldova Europeană o construim împreună”. Dar, pe la sfârșitul anului 2009, dl Dodon a schimbat macazul și s-a pornit pe altă cale, pe care astăzi o văd și o simt toți cetățenii acestei țări. Eu, dacă eram un oportunist, stăteam și azi pe lângă cei cu care am lucrat și pe care i-am servit, anume că i-am servit, inclusiv și pe domnul Dodon, dar eu sunt altfel educat de părinții mei, lucru pentru care le și mulțumesc”, a mai spus Grigoriev.

Conform acestuia, ruptura s-a întâmplat în 2011, chiar în Dubai, când Dodon a creat în cadrul PCRM o grupare „antipartinică și insista pe candidatura sa la funcția de primar general al mun. Chișinău, ceea ce i-a reușit”.

„L-a „îndoit” pe Voronin, s-a folosit pe el, de partid, de oamenii din partid și apoi a plecat și el din partid. Eu cu aceasta nu am fost de acord și aici s-a produs ruptura. Vreau să vă spun că, în 2009, când am plecat în opoziție, eu am fost unicul dintre prieteni și demnitari din echipa lui Dodon care l-au urmat, depunând cerere de demisie, iar cei care astăzi sunt prim-miniștri, miniștri, secretari de stat, directori de agenții, au stat frumușel la locurile lor până au fost disponibilizați, dar în majoritatea cazurilor au fost impuși să-și schimbe culoarea politică. Ruptura nu este numai între mine și domnul Dodon. Ruptura s-a produs între familiile noastre și aceasta este foarte tragic. Cred că este și vina mea, cu care eu trăiesc și cu ea o să mor! Sincer, pentru mine e foarte dureros, căci a fost o perioadă frumoasă din viață, cu multe evenimente de tot felul”, a adăugat Igor Grigoriev.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X