Precizările „Poștei Moldovei” privind coletele de la AliExpress în contextul epidemiei de coronavirus

Autor: , in Social / 31 ianuarie, 2020, 18:59

Î.S. „Poșta Moldovei” a luat decizia de suplimentare a măsurilor de igienă și protecție a personalului implicat în prelucrarea coletelor provenite din China, prin dotarea cu mănuși, măști de unică folosință și echipament. Adițional, s-au instalat lămpi infraroșu cu cuarț pentru dezinfectarea încăperilor în care se prelucrează trimiterile poștale.

Reprezentanții „Poștei Moldovei” susțin că au solicitat susținerea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică în vederea obținerii și altor recomandări de implementare a măsurilor de protecție și prevenire a răspândirii flagelului. Într-un răspuns oferit astăzi, 31 ianuarie, Agenției a asigurat că nu există riscul contaminării cu infecția coronavirus.

În conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății pentru prevenirea cazurilor de infecție cu Coronavirusul de tip nou, (2019-nCoV) în rândul populației vizează reducerea riscului de transmitere a infecțiilor respiratorii acute în timpul deplasării în sau din zonele afectate prin:

– evitarea contactului strâns cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute;
– spălarea frecventă a mâinilor, în special după contactul direct cu persoanele bolnave sau cu mediul în care se află aceștia;
– evitarea contactului strâns cu animale de la ferme și suprafețele care vin în contact cu animalele în teritoriile unde s-au înregistrat cazuri de boală;
– persoanele cu simptome de infecție respiratorie acută trebuie să respecte eticheta tusei (mențineți distanța, acoperiți nasul și gura în timpul tusei și strănutului, spălați-vă pe mâini).

De asemenea, se recomandă evitarea călătoriilor în țările unde se înregistrează cazuri de infecție cu Coronavirusul de tip nou.

De menționat că, Administrația Poștală din China a primit instrucțiunea Guvernului chinez, prin care este impusă să dezinfecteze toate trimiterile poștale destinate provinciei Wuhan, sau care o tranzitează, la centrul său de procesare.

Pentru trimiterile internaționale – Poșta de scrisori, colete și EMS, care sunt destinate provinciei Hubei (codurile poștale 430000-449999), Administrația Poștală din China va contacta telefonic destinatarii, în vederea stabilirii preferinței de livrare.
Acești pași vor conduce la întârzierea prelucrării și livrării tuturor trimiterilor poștale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X