Protest în fața Guvernului. Ministrul Popovici: „Ce căutați la mine dacă ordinul a fost semnat de directorul muzeului?” (VIDEO)

Autor: , in Cultură/Media / 31 ianuarie, 2020, 16:51

Zeci de tineri au ieșit să protesteze în fața Guvernului, manifestându-și nemulțumirea față de ordinul care-i obligă să părăsească până pe 3 februarie Muzeul Zemstvei, acolo unde își desfășoară activitatea „Art Labyrinth”, o asociație creată de oamenii de artă din capitală.

Manifestanții au venit în fața Guvernului cu pancarte și tobe. Acești au cerut ca ordinul să fie anulat.

Ieșit în fața protestatarilor, ministrul Educației, Corneliu Popovici, a întrebat „Ce căutați la mine dacă ordinul a fost semnat de directorul muzeului de Etnografie?”.

„Ceea ce am văzut acolo m-a șocat, deoarece vizita a fost inopinată. Ceea ce am văzut acolo este șocant. Eu am văzut acolo un spațiu dărâmat și avariat, un spațiu care reprezintă un pericol pentru viața și sănătatea celor care stau acolo. De asemenea, am văzut burjuice, care nu pot fi amplasate într-o clădire istorică. În a doua vizită am văzut, inclusiv, spații unde se face mâncare, într-o situație de insalubritate absolută. În comparație cu 2012, starea acestui edificiu este mult mai gravă. Eu nu cer evacuarea acestui edificiu. Eu cer ca toți să se conformeze deciziilor legale”, a declarat ministrul.

La rândul său, manifestații au declarat că „așa arată cultura, așa arată toate teatrele, casele de cultură, bibliotecile și nu este vina noastră”.

Ministrul propune soluționarea acestei probleme prin dialog cu administrația muzeului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X