Rusia anunță primele cazuri de infectare cu coronavirus. Cetăţenii, sfătuiți să evite strângerile de mâini și îmbrățișările

Autor: , in Externe / 31 ianuarie, 2020, 18:23

Rusia a anunţat vineri primele două cazuri de infectare cu noul coronavirus pe teritoriul său, cetăţeni chinezi, iar autoritatea pentru protecţia consumatorilor a sfătuit cetăţenii să se abţină de la a se saluta unii pe alţii prin strângeri de mâini, săruturi sau îmbrăţişări şi să poarte măşti medicale în locurile publice aglomerate, în încercarea de a stopa răspândirea virusului pe teritoriul Rusiei, informează Reuters, citat de Agerpres.

Rusia, care are legături apropiate cu China, ţara sa vecină din sud-est, a impus restricţii la graniţă în scopul prevenirii răspândirii epidemiei.

Rospotrebnadzor, autoritatea naţională din domeniul protecţiei consumatorilor, a îndemnat firmele care au angajaţi de naţionalitate chineză să le extindă perioadele de concediu pe termen nelimitat în cazul în care aceştia se află deja în China.

Autoritatea a emis totodată noi instrucţiuni privind igiena prin care cetăţenii sunt sfătuiţi să-şi prindă la spate părul lung, să evite atingerea mânerelor uşilor şi balustradelor din spaţiile publice şi să evite contactele apropiate cu persoanele care prezintă simptome de gripă.

Rusia a anunţat miercuri că îşi va menţine închisă graniţa terestră cu China pentru pietoni şi vehicule.

Transportul feroviar de marfă va continua să se desfăşoare între cele două ţări, cursele aeriene directe se vor desfăşura în mod obşinuit, iar trenul de pasageri care circulă între Moscova şi Berlin va efectua în continuare curse.

Bilanţul deceselor în urma epidemiei cu noul coronavirus a ajuns vineri la 213 în China, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat stare de urgenţă la nivel global.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X