Administraţia Trump a adăugat şase noi state pe lista ţărilor vizate de restricţii de călătorie

Autor: , in Externe / 1 februarie, 2020, 13:05

Administraţia preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat vineri că a adăugat şase noi state pe lista ţărilor vizate de restricţii de călătorie în SUA, decizie despre care criticii susţin că reprezintă o încercare a lui Trump de a bloca accesul musulmanilor în ţară, potrivit CNN, citat de Mediafax.

Cele şase ţări adăugate pe listă sunt Nigeria, Eritreea, Tanzania, Sudan, Kârgâzstan şi Myanmar. Spre deosebire de celelalte state aflate deja pe listă, cele şase state vor fi supuse doar unor restricţii privind imigrarea, nu şi unor restricţii referitoare la călătorii.

Astfel, cetăţenii din aceste ţări vor putea călători în Statele Unite, însă cererile de imigrare venite din partea acestora vor fi respinse automat.

Potrivit datelor din 2018, 12.398 de persoane din cele şase ţări ar urma să fie afectate de această decizie.

Restricţiile nu se vor aplica în cazul vizitatorilor temporari, studenţilor sau refugiaţilor din aceste state. De asemenea, potrivit autorităţilor americane, cetăţenii acestor ţări care se află deja pe teritoriul Statelor Unite nu vor fi afectaţi de noua măsură.

Decizia Administraţiei Trump va intra în vigoare pe 22 februarie.

Până în prezent, pe lista statelor afectate de restricţiile de călătorie se află Iran, Libia, Somalia, Siria, Yemen şi Coreea de Nord, dar şi Venezuela, însă doar pentru oficiali.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X