Coronavirus – 259 de decese. Primul caz de infectare confirmat în Spania

Autor: , in Externe / 1 februarie, 2020, 14:02

Numărul deceselor înregistrate din cauza infectării cu 2019-nCoV, coronavirusul descoperit la finalului anului trecut în China, a crescut la 259. Cazuri de infectare au fost confirmate vineri seară în Spania şi Marea Britanie. Oficial, în China sunt peste 11.700 de persoane infectate cu 2019-nCoV, scrie news.ro.

Citește și: Statele Unite au declarat stare de urgenţă din cauza noului tip de coronavirus

Autorităţile spaniole au anunţat că un prim caz de infecţie a fost confirmat la unul dintre cei cinci germani care se aflau sub observaţie în insula La Gomera după ce au avut contact cu un bolnav din ţara lor, informează El Mundo.

Centrul Naţional de Microbiologie din Spania a precizat că pacientul se află sub observaţie. „Pacientul se află internat şi izolat într-un spital de pe insulă. Face parte dintr-un grup de cinci persoane pe care Direcţia Generală de Sănătate Publică din Canarias le menţine sub observaţie”, a fost anunţat.

În seara zilei de vineri, în Londra şi Madrid a ajuns şi primul avion cu repatriaţi din Wuhan. Toţi se află în carantină pentru 14 zile.

Coronavirusul a fost confirmat şi în Marea Britanie. Două persoane din aceeaşi familie de naţionalitate chineză au fost testate pozitiv. Ele se aflau în vizită în York, unde locuiau într-un hotel, şi au fost internate în Newcastle.

Rusia a raportat, de asemenea, primele două cazuri – cetăţeni chinezi. În Australia sunt deja 10 cazuri, iar prim-ministrul statului Queensland a cerut Guvernului să suspende zborurile din China.

Numeroase companii aeriene din lume au anunţat anularea zborurilor către ţara asiatică.

Canada a confirmat al patrulea caz, iar Tailanda a raportat primul caz de transmitere de la om la om.

În Indonezia, 43.000 de muncitori dintr-un complex industrial au fost plasaţi în carantină, a anunţat PT Indonesia Morowali Industrial Park. Motivul – 5.000 dintre ei sunt chinezi, iar dintre aceştia mai mulţi au venit din Wuhan. Niciunul nu a fost depistat pozitiv.

Potrivit unor informaţii apărute în mediul online, China ar ascunde numărul real al deceselor.

William Yang, corespondent în China al Deutsche Welle, a scris pe Twitter că mai mulţi muncitori din crematoriul din Wuhan au confirmat pentru Initium Media, sursă credibilă, după cum a numit-o, că în centrele crematoriului sunt aduse trupuri direct de la spitale. „Există motive să fim sceptici”, a adăugat jurnalistul.

Trupul unui bărbat decedat a stat mai multe ore pe o stradă din Wuhan înainte de a fi luat de serviciile de urgenţă, a constatat un jurnalist de la agenţia AFP. Bărbatul decedat avea 60 de ani şi purta pe faţă o mască medicală.

Wuhan, epicentrul epidemiei, se află în carantină de mai multe zile.

Joi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat epidemia declanşată de coronavirusul din China ca fiind o urgenţă globală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X