Ceban a promis rușilor să deschidă la Chișinău o filială a Muzeului Apărării și Asediului din Leningrad. Ce îi recomandă Codreanu

Autor: , in Social / 3 februarie, 2020, 18:38

O filială a Muzeului Apărării și Asediului din Leningrad ar putea fi deschisă la Chișinău pe data de 8 septembrie anul curent, a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban, aflat săptămâna trecută la Sankt Petersburg la cea ce-a 76-a comemorare a încheierii asediului orașului numit pe vremea aceea Leningrad.

„Astăzi am discutat cu directorul Muzeului asediului din Leningrad și vrem să deschidem o filială la Chișinău pe data de opt septembrie anul curent. Cerem ajutor în acest sens”, a spus Ceban la întrevederea cu guvernatorul Sankt-Petersburgului, Alexandr Beglovîi, conform RIA Novosti.

Fostul primar general interimar, Ruslan Codreanu, a venit cu un comentariu pe acest subiect, recomandându-i lui Ceban să nu calce pe „greblele lui Chirtoacă”.

„Noul primar vrea să deschidă muzeul blocadei Lenigradului. De al doilea primar cu vocație de istoric are (ne)noroc Chișinăul. Primul a condus Chișinăul 10 ani, iar în loc de drumuri, școli și grădinițe, mobilitate, canalizare și transport public se ocupa de colectarea pietrelor în forma de România Mare și vorbea mai mult despre tancuri decât despre administrarea orașului. Al doilea se ocupă de reparația greșelilor istorice a celor doi tirani care prin fanatismul lor au omorât zeci de milioane de oameni”, susține Codreanu.

„Domnule primar, nu călca pe greblele lui Chirtoacă. Orașul suferă de probleme grave si sistemice, iar tu deja ești primarul tuturor. Orașul are nevoie de cultură, trageți vă rog o fugă pe la toate teatrele municipale să vedeți cum o duc. Vedeți teatrul municipal Guguță cum se prăbușește, iar copiii municipiului riscă să rămână fără distracție și piese de teatru cu păpuși”, mai spune Ruslan Codreanu.

Asediul Leningradului a fost asediul german al orașului simbol al Uniunii Sovietice, Leningrad în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Asediul a durat de la 8 septembrie 1941 până la 27 ianuarie 1944.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X