După ce bunelul și tatăl său au scris istorie la Milan, la echipă a debutat și Daniel Maldini

Autor: , in Sport / 3 februarie, 2020, 16:55

Tânărul Daniel Maldini, fiul lui Paolo şi nepotul lui Cesare, a debutat, duminică, în Serie A la AC Milan, continuând astfel tradiţia dinastiei Maldini în cadrul clubului lombard de fotbal, informează AFP.

În vârstă de 18 ani şi trei luni, Daniel Maldini a fost convocat deja la prima echipă şi a participat la câteva meciuri amicale dinaintea sezonului.

El a fost introdus pe teren în minutele adiţionale ale meciului AC Milan – Hellas Verona (1-1), iar astfel şi-a făcut oficial debutul în Serie A şi în competiţiile profesioniste.

Contrar iluştrilor săi predecesori, Daniel nu joacă în apărare, ci pe postul de mijlocaş ofensiv, scrie Agerpres.

Decedat în 2016, Cesare Maldini a purtat timp de 12 sezoane tricoul milanezilor, câştigând patru titluri de campion al Italiei şi o Cupă a Campionilor Europeni, antrenând, totodată, echipa rossonera de două ori, în 1973-74 şi apoi 2001.

Fiul său Paolo, considerat unul dintre cei mai buni fundaşi din toate timpurile, este recordmanul numărului de meciuri jucate în Serie A – 647, toate cu AC Milan.

Sub culorile milaneze, el a cucerit şapte titluri de campion şi cinci trofee ale Ligii Campionilor. El ocupă un post în conducerea sportivă a clubului, alături de fostul mare jucător croat Zvonimir Boban.

Un alt fiul al său, Christian, a purtat şi el culorile clubului până la categoria 19 ani. El îşi continuă cariera între Serie C (divizia a 3-a) şi Serie D (divizia a 4-a).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X