Fosta ministră a Finanțelor nu crede în sinceritatea lui Chicu: „Transparența se face la Președinție”

Autor: , in Economic / 3 februarie, 2020, 18:04

Ministra Finanțelor în Guvernul Sandu, Natalia Gavrilița, a refuzat invitația prim-ministrului Ion Chicu de a participa la o ședință a Ministerului Finanțelor, în cadrul căreia s-a discutat despre perspectivele de dezvoltare economică. Gavrilița susține că nu crede în intenția premierului de a aduce mai multă transparență în activitatea Guvernului pe care îl conduce.

Gavrilița susține că transparența acestui Guvern este făcută la Președinție și i se crează impresia că Executivul află ultimul despre propriile decizii.

„Transparența se face acolo unde se iau deciziile, adică la președinție. Am impresia că acest Guvern află ultimul despre propriile decizii. Ultimul exemplu – premierul a recunoscut că nici nu știa că l-a numit șef la Agenția Proprietății Publice din subordinea Guvernului pe avocatul lui Igor Dodon. Ar fi amuzant, dacă nu ar plăti oamenii pentru asta cu scumpiri, întârzieri la salarii și stoarcerea afacerilor de bani prin inspecții abuzive”, susține Gavrilița.

Fosta ministră este de părere că „citirea rapoartelor tehnice în cadrul unor ședințe la care chiar și funcționarii se plictisesc nu reprezintă transparență”.

„Eu nu cred când autorii celor mai mari manipulări zic că vor să oprească fake news. Haideți să vedem publicate rapoartele de activitate și datele despre executarea bugetului, și după aceasta să discutam în fata cetățenilor în foruri potrivite. Ce zice televiziunea națională?”, întreabă Natalia Gavrilița.

În cadrul ședinței de dimineață de la Președinție, prim-ministru a anunțat că astăzi urma să aibă loc Colegiului Ministerului Finanțelor, la care au fost invitați miniștrii de Finanțe din Guvernele din 2019, adică Natalia Gavrilița, întrucât în Guvernul Filip însuți Ion Chicu a deținut șefia acestui minister.

„Începând de astăzi, toate ministerele vor desfășura ședințele lărgite ale Colegiilor Ministerelor. Vrem să vă informăm prin intermediul acestor colegii despre rezultatele activității anului 2019, planurile și provocările pentru anul 2020. Invităm la aceste ședințe și miniștrii care au fost în Guvernele din 2019”, a anunțat prim-ministrul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X