Vine iarna adevărată? Cod portocaliu de schimbare bruscă a vremii: troiene, ghețuș și ninsori puternice

Autor: , in Actualitate / Social / 3 februarie, 2020, 16:09

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod portocaliu și cod galben de schimbare bruscă a vremii pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Potrivit meteorologilor, avertizarea este valabilă pentru perioada 5-7 februarie și este determinată de deplasarea din vestul Europei a unui ciclon atlantic.

„Pe teritoriul țării se prevăd condiții meteo complicate: vor cădea precipitații sub formă de ploaie, cu trecere în ninsori puternice (7-17 l/m2), izolat foarte puternice (20-25 l/m2), pe firele electrice și crengi izolat depuneri complexe. Pe arii restrânse pe drumuri se vor forma troiene, ghețuș. Se va răci accentuat: pe 6-7.02 temperatura medie zilnică va scădea cu 5-7°C”, spun meteorologii.

De menționat că avertizarea de cod portocaliu este valabilă pentru sudul republicii, iar codul galben – pentru regiunea de nord. Pentru municipiul Chișinău și raioanele învecinate este valabil codul portocaliu.

Anterior, meteorologii au anunțat că luna februarie va fi mai caldă decât de obicei. Potrivit prognozelor din ultimul weekend, începând de luni, 3 februarie, temperaturile vor scădea constant, ajungând negative până vineri. De altfel, în noaptea dintre sâmbătă spre duminică sunt prognozate între -9 și -12 grade. Meteorologii au prognozat și ninsori slabe în zilele de miercuri, vineri și sâmbătă.

Citește și: (METEO) Vreme primăvăratică, cu 15 grade Celsius duminică. De miercuri vremea se va schimba radical

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X