Maia Sandu: UE trebuie să adopte sancțiuni contra unor politicieni moldoveni corupți

Autor: , in Politic / 6 februarie, 2020, 18:32

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, i-a îndemnat pe partenerii europeni să adopte sancţiuni împotriva politicienilor corupţi care au sărăcit Republica Moldova şi care folosesc instituţiile statului în scopuri personale sau de partid.

Sandu a transmis solicitarea la Bruxelles, la întrevederea cu vicepreşedintele fracţiunii Partidului Popular European (PPE) în Parlamentul European, deputatul român Siegfried Mureşan.

„Am reiterat solicitarea adoptării sancțiunilor împotriva politicienilor corupți care au sărăcit țara și care folosesc instituțiile statului în scopuri personale sau de partid”, a anunțat Sandu pe o rețea de socializare.

Politiciana susține că a repetat rugămintea de a „considera instrumente alternative de susținere a cetățenilor în situația în care guvernarea de la Chișinău nu-și dorește o cooperare sinceră cu instituțiile europene”.

Sandu a comunicat și despre întâlnirea cu Johannes Hahn, comisarul european pentru Buget şi Administraţie, care, potrivit ei, a menţionat că „asistenţa UE va fi oferită doar după îndeplinirea angajamentelor asumate în domeniul reformei justiţiei, demonopolizării sectorului energetic şi cu condiţia respectării principiilor democratice”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X