Cine este al doilea om din anturajul lui Plahotniuc cu dublă identitate; Dodon confirmă (VIDEO)

Autor: , in Politic / Populare / 6 februarie, 2020, 16:43

Omul de afaceri Vaja Jhashi, un apropiat al oligarhului Vladimir Plahotniuc, ar deține și el dublă identitate în Republica Moldova, sub numele de Alexandru Reznic.

Informația a fost dezvăluită inițial miercuri seară, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Jurnal TV, acolo unde a fost anunțat, pe surse, că pe lângă Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, și Vaja Jhashi ar deține a doua identitate.

https://www.facebook.com/secreteleputerii/videos/1792613014206975/

A doua zi, Igor Dodon a recunoscut, în cadrul vlogului său de pe Facebook, că cetățeanul cu a doua identitate, sub numele Alexandru Reznic, este chiar Vaja Jhashi.

Asta chiar dacă grupul Trans-Oil a emis joi un comunicat de presă prin care acuza că informația ar fi falsă și că Jhashi nu ar deține o a doua identitate în Republica Moldova.

Vaja Jhashi este un controversat om de afaceri din anturajului oligarhului Vladimir Plahotniuc, alături de care s-a afișat în repetate rânduri.

El controlează grupul Trans-Oil, acuzat anterior că ar deține monopol pe piața exporturilor de cereale din Republica Moldova. La sfârșitul anului 2019 Trans-Oil a luat în arendă, pentru 45 de ani, mai multe terenuri amplasa în Portul Giurgiulești – principala poartă de export de cereale pentru Republica Moldova.

Jhashi a fost implicat și într-un scandal în România, acolo unde a preluat mai multe afaceri în agricultură care aparțineau lui Adrian Proumboiu. Omul de afaceri român a acuzat compania lui Jhashi că nu și-ar fi respectat angajamentele contractuale, iar în spatele schemei ar sta Vladimir Plahotniuc.

Pe lângă cetățenia Republicii Moldova, Jhashi mai este și cetățean al Georgiei și SUA.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X