Filmul care a devenit cel mai de succes din istoria cinematografiei ruse (VIDEO)

Autor: , in Cultură/Media / 6 februarie, 2020, 17:15

Filmul „Kholop”, ce prezintă povestea unui tânăr răsfăţat care se trezeşte în pielea unui iobag din secolul al XIX-lea, a devenit cel mai mare succes de box-office al cinematografiei ruseşti, potrivit unor statistici oficiale publicate marţi, informează AFP.

Încasările acestui film, lansat la sfârşitul lunii decembrie în Rusia şi în ţările din CSI (Comunitatea Statelor Independente – 10 din cele 15 foste republici federale din URSS, mai puţin ţările baltice, Georgia şi Ucraina), au depăşit luni pragul de 3 miliarde de ruble (aproximativ 43,3 milioane de euro), potrivit site-ului specializat kinobusiness.com.

Regizat de cineastul Klim Chipenko cu un buget de 160 de milioane de ruble, filmul „Kholop” este devansat în box-office-ul rus din toate timpurile (filme ruseşti şi filme străine) doar de lungmetrajul „Avatar” al regizorului James Cameron, care a obţinut încasări de circa 3,6 miliarde de ruble (51,6 milioane de euro), scrie Agerpres.

Dintre filmele ruseşti, recordul era deţinut până acum de „Dvizhenie vverkh” („Three Seconds”), ce prezintă parcursul echipei masculine de baschet a fostei URSS la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972. Lansat în 2017, acest film a obţinut încasări de 3 miliarde de ruble.

Filmul „Kholop”, lansat în cinematografele ruseşti pe 26 decembrie, în perioada sărbătorilor de sfârşit de an, spune povestea unui tânăr insolent din Rusia contemporană, care este convins că i se cuvine totul.

Tatăl lui, un bogat om de afaceri, decide să îşi reeduce fiul şi recreează în acest scop Rusia din secolul al XIX-lea într-un sat abandonat. Tânărul se trezeşte în acel sat după un accident de automobil, convins că a călătorit înapoi în timp. Actorii de figuraţie prezenţi în sat încep să îl trateze ca pe un iobag.

„Nu ne aşteptam la un astfel de succes”, a declarat pentru AFP regizorul Klim Chipenko, în vârstă de 36 de ani. După părerea lui, succesul peliculei se datorează faptului că filmul se adresează tuturor spectatorilor, datei sale de lansare, dar şi unei doze de noroc.

Până luni, filmul „Kholop” a fost vizionat de peste 11,5 milioane de spectatori, potrivit kinobusiness.com.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X