Chicu nu împărtășește viziunea socialiștilor: Nu voi susține niciodată inițiative de diminuare a salariilor (VIDEO)

Autor: , in Politic / 7 februarie, 2020, 12:58

Recenta majorare a salariilor parlamentarilor a fost, de fapt, o restabilire a echității salarile în raport cu salariile miniștrilor. Opinia îi aparține premierului Ion Chicu. „Nu voi veni niciodată cu aviz pozitiv la inițiative de diminuare a salariilor, indiferent ale cui sunt”, a declarat prim-ministrul după ce a participat la o întâlnire cu oamenii de afaceri din sectorul IT.

„Dacă vă referiți la deputați, tot timpul și peste tot salariile deputaților sunt echivalente sau mai mari decât salariile miniștrilor. La noi a fost un decalaj mare, instituit și, apropo, salutat de dumneavoastră în decembrie 2018, când deputaților li s-a stabilit un salariu cu mult mai mic decât cel al miniștrilor”, a declarat Ion Chicu

„Cred că aceasta a fost o restabilire a echității, iar populismul ieftin, promovat inclusiv de instituțiile media, nu face față și nu contribuie la rezolvarea problemelor”, a mai spus premierul.

Citește și: Ieri laie, azi bălaie? Vladimir Cebotari, autorul propunerii de majorare a salariilor deputaților, sprijină reducerea lefurilor

Amintim că deputații ar fi primit salarii majorate de la începutul acestui an. Anunțul a fost făcut de deputați ai PAS, care i-au acuzat pe parlamentarii PDM și PSRM că au introdus un amendament în legislația salarizării care a permis majorarea lefurilor aleșilor poporului cu 4 mii de lei.

Autorul amendamentului este deputatul democrat Vladimir Cebotari.

După ce subiectul majorării salariilor deputaților a ajuns subiect de presă, socialiștii au anunțat că vor propune anularea majorării.

Citește și: (FOTO) Răzgândirea unei deputate socialiste: De la „troll” care „fabrică fake-news”, la o să „micșorăm salariile deputaților”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *