Detalii despre dosarele privind concesionarea Aeroportului și construcția Arenei Chișinău, oferite de Procuratura Anticorupție (DOC)

Autor: , in Justiție / 7 februarie, 2020, 17:21

Un număr de 8 persoane publice și cu funcția de demnitate publică, dar o persoană juridică figurează în patru dosare penale conexate în septembrie 2019 pe subiectul concesionării Aeroport Internațional Chișinău. Asta spun reprezentanții Procuraturii Anticorupție, într-un răspuns remis vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari.

Conform Procuraturii Anticorupție, persoanele sunt învinuite pe articole ce prevăd escrocheria în proporții deosebit de mari, delapidări de fonduri și spălarea banilor de către grupare criminală organizată, abuzul/excesul de putere, abuzul de serviciul și depășirea atribuțiilor de serviciu în interesul acestei grupări.

În context, Slusari își exprimă speranța că în dosar figurează și Iurie Leancă, Valeriu Lazar și Tudor Copaci, cumătrul președintelui Igor lui Dodon.

În ceea ce privește construcția Arenei Chișinău există un dosar penal, deschis în octombrie 2019 pentru delapidări de fonduri, abuzul/excesul de putere, abuzul de serviciul și depășirea atribuțiilor de serviciu, săvârșite în interesul unui grup criminal organizat.

Deputatul susține că a trecut aproape jumătate de an, iar societatea încă așteaptă rezultate palpabile pe aceste cazuri, precum și pe celelalte dosare de rezonanță.

„Cu tragerea la răspundere a făptașilor, nu țapilor ispășitori. Cu confiscarea averilor acestora”, a comentat Alexandru Slusari.

Foto: Facebook/Alexandru Slusari

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X