Dubla identitate a lui Jhashi: Holdingul Trans-Oil se adresează lui Dodon, iar acesta demarează o investigație suplimentară

Autor: , in Actualitate / Social / 7 februarie, 2020, 18:17

Reprezentanții holdingului Trans-Oil insistă pe faptul că informațiile despre dubla identitate a lui Vaja Jhashi sunt neveridice și îi cer șefului statului, Igor Dodon, să dispună demararea unei investigații​ suplimentare pe acest caz. Solicitarea vine chiar dacă, joi, președintele a anunțat că Vaja Jhashi deține dublă identitate, după ce dezvăluirea a fost făcută miercuri, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

Cei de la Trans-Oil, controlată de Jhashi, dau asigurări că „informaţia apărută nu corespunde realităţii şi reprezintă un​ fals grosolan.

„Cei care au lansat-o în spaţiul public nici măcar nu au​ verificat dacă coincid astfel de date elementare ca grupa sanguină. Vaja​ Jhashi are grupa sanguină I, pe când în hârtia în care se scrie despre a​ doua sa presupusă identitate figurează grupa II. Probabil, aceste dar şi​ alte neconcordanţe explică declaraţiile unor politicieni din Moldova la​ această temă, care nu ascund că nu există siguranţă că proprietarul holdingului nostru ar avea a doua identitate”, se arată într-un comunicat remis de holdingul Trans-Oil.

​Cu referire la faptul că însăși Dodon a confirmat că Jhashi deține dublă identitate, reprezentanții Trans-Oil admit că „cei care se ocupă de investigarea​ chestiunilor ce ţin de a doua identitate nu au manifestat profesionalismul​ necesar sau intenţionat au indus în eroare conducerea ţării şi opinia​ publică”.

Citește și: (VIDEO și FOTO) Moțpan prezintă documente care demonstrează dublele identități pentru Plahotniuc și Jhashi; Ar fi vizat și Gaburici

În context, reprezentanții companiei îi solicită lui Igor Dodon să dispună demararea unei investigații​ suplimentare pe acest caz.

Într-un comentariu pentru Tribuna.md șeful statului a declarat că a luat act de această adresare și a decis să solicite organelor responsabile efectuarea unei investigații suplimentare.

„Semnatarul face apel la drepturile sale prevăzute de Constituție, dar și la faptul că Moldova e stat de drept. Investigația suplimentară urmează să arate care e adevărul în acest caz”, a declarat Igor Dodon.

Deputatul Chiril Moțpan, fostul președinte al comisiei parlamentare pentru securitate națională, a prezentat astăzi două copii ale unor documente ce ar demonstra deținerea dublei identități de către fostul lider PD Vladimir Plahotniuc și afaceristul Vaja Jhashi, un apropiat al oligarhului. De asemenea, Moțpan susține că și fostul premier și ministru al Economiei, Chiril Gaburici, ar fi beneficiat de o modificare a identității, în ce privește patronimicul. Contactat de Cotidianul, Chiril Gaburici a declarat că informațiile ce îl vizează „sunt false”, fără a oferi mai multe detalii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X