Inginerul-şef al SRL Ialoveni-Gaz, reținut de CNA, pentru o mită de 40.000 de lei

Autor: , in Social / 7 februarie, 2020, 16:21

Inginerul-şef al SRL Ialoveni-Gaz a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de luare de mită. Acesta ar fi pretins şi primit, sub controlul CNA, 40.000 de lei de la un bărbat pentru a diminua amenda, pe care urma acesta s-o achite, pentru provocarea unei scurgeri de gaze naturale.

Potrivit denunţătorului, în urma unor săpături pe care le-a efectuat în ziua de 29 ianuarie 2020 în localitatea Micăuţi, a fost deteriorată o conductă de gaze, cazul ajungând în atenţia responsabililor de la Ialoveni-Gaz. Deşi a înlăturat defecţiunea din resurse proprii, denunţătorul a fost chemat de inginerul-şef al întreprinderii şi somat să achite 116 000 de lei pentru prejudiciile cauzate, fără însă a-i prezenta un calcul oficial. Din spusele acestuia, angajatul Ialoveni-Gaz i-ar fi propus o altă soluţie – să achite în casieria întreprinderii 33 000 de lei pentru daunele provocate şi 40 000 de lei să-i dea lui, ca mulţumire pentru că i-ar fi scăzut suma amenzii.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru luare de mită. În urma transmiterii sumei de 40 000 de lei, inginerul-şef a fost prins în flagrant şi reţinut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o amendă în mărime de la 2350 la 4350 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 7 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X