Protest în PMAN și MAEIE. Veteranii i-au cerut socoteală lui Ciocoi, după controversata declarație privind conflictul de pe Nistru (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Social / 8 februarie, 2020, 13:38

Mai mulți veterani s-au adunat astăzi în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) pentru a cere autorităților respectarea drepturilor sociale, dar și mărirea indemnizațiilor pe care le primesc.

Veteranii adunați în PMAN au cerut autorităților indemnizații mai mari, tratament de reabilitare în fiecare an, precum și medicamente gratuite.

Cei veniți în PMAN și-au manifestat și indignarea față de declarația ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, care a declarat joi că în timpul evenimentelor din 1992 „intervenția militară a Federației Ruse în conflictul de pe Nistru a avut drept scop doar oprirea vărsării de sânge”.

Din PMAN veteranii au mers să protesteze în fața MAEIE, unde au cerut demisia lui Ciocoi.

„După spusele ministrului de Externe reiese că în 1992 nu am avut ce face acasă și am ieșit pe Nistru să ne batem între noi și armata a 14-a a venit să ne oprească pe noi, să ne dea niște bomboane și vin, să ne îmbrățișeze și să ne trimită acasă. Ei (rușii – n.r.) nu ne-au oprit, dar am fost în război cu ei”, a spus unul dintre veterani.

Alt veteran l-a acuzat pe Ciocoi că „a vorbit din numele lui Igor Dodon”, declarând că „astfel de oameni nu trebuie să stea în fruntea țării”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X