Strada din fața Ambasadei Rusiei de la Praga urmează a fi redenumită în strada Boris Nemțov

Autor: , in Externe / 8 februarie, 2020, 12:03

Strada din fața Ambasadei Rusiei de la Praga urmează a fi redenumită în strada Boris Nemțov, omagiindu-l în felul acesta pe opozantul rus asasinat în 2015.

Presa cehă scrie că consiliul municipal din Praga ar putea vota măsura de redenumire a străzii din Ambasadei Rusiei în strada Boris Nemțov la sfârșitul lunii februarie, iar redenumirea oficială ar putea avea loc pe 27 februarie – a cincea aniversare de la uciderea lui Nemțov.

În februarie 2018, autoritățile locale din Washington D.C, capitala Statelor Unite, au redenumit strada pe care se află ambasada Federației Ruse cu numele lui Boris Nemțov, urmată de o mutare similară în capitala lituaniană, Vilnius.

Redenumirea piețelor a declanșat critici din partea Moscovei.

Fost vicepremier și oponent al președintelui Vladimir Putin, Nemțov a fost împușcat mortal pe un pod peste râul Moscova, în apropiere de zidul Kremlinului, în noaptea de 27 februarie 2015. Sute de mii de oameni au demonstrat la Moscova câteva zile mai târziu în memoria politicianului. Simpatizanții săi au instalat un memorial din flori și lumânări pe podul unde a fost asasinat. Dar acest memorial improvizat este înlăturat în permanență de serviciile de salubrizare de la Moscova, iar autoritățile nu au permis instalarea vreunei plăci comemorative.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X